Minu lugu

Tervisliku toitumise pisiku sain ma juba väikese lapsena oma vanematelt.
Minu lapsepõlve maitsed koosnesid suures osas köögiviljadest, puuviljadest ja maitsetaimedest. Vanaema eemaldas leivakoorikud, ei praadinud toitu ning jälgis alati poest ostetavate toiduainete koostist. Need on vaid üksikud mälestused, mis mul siiani meeles.

Minu enda teadlikkus toidu mõjust tervisele sai alguse kahekümnendate lõpus, kui olin ületöötanud ja hakkasin tundma esimesi terviseprobleeme. Uurisin ja lugesin palju, ostsin toitumisalaseid raamatuid kokku ja üritasin aru saada, kuidas ennast õige toitumisega aidata. See oli nii põnev teema, mida uurida ja siis enda peal katsetada.
Leidsin lahendused väsimusele, seedehäiretele, peavaludele. Samuti paranes üldine enesetunne.
Kui oled ise kogenud midagi, mis töötab, tahaks seda ka teistele välja anda.

“Kes Sa oled, et tuled mind õpetama” – see oli suhtumine, kui üritasin ka teisi aidata. Siit tuli mu tõuge minna kooli ja õppida toitumisteraapiat tõenduspõhiselt. Omandada see ELU KUTSE, mis on päriselt minu kutsumus – olla toitumisterapeut.
Tänaseks olen omandanud toitumisterapeudi diplomi ning jätkan õpinguid funktsionaalse toitumisteraapia erialal. See on teema, mis ennast kunagi ei ammenda.
Nüüd saan ametlikult aidata inimesi, kelle puhul võib toitumise muutmine olla lahenduseks teda vaevavatele terviseprobleemidele. Samuti on toitumisteraapia mind ennast viimasel perioodil väga palju aidanud. 

Täna olen ma Toitumisteraapia Keskuse toitumisterapeut. Lisaks nõustan bariaatrilisi patsiente Kaalukirurgia Keskuses ja autismi ning ATH diagnoosiga laste vanemaid Ivica Mägi Autismikoolis. 
Ja loomulikult naudin tervisliku toitumise teemaliste koolituste tegemist – tahaks ju kogu maailmale rääkida, kui oluline teema see on.

 

Jaanika Tapver